Translate

11 Nisan 2013 Perşembe

K-2


KEBAP Kişinin rüyada kebap görmesi, geçimi hakkında müjdedir. Rüyada pişmemiş kebap görmek, çocuğu tarafından zuhur edecek bir kedere işarettir. Rüyada kebap edilmiş etlice yağlı kuzu görmek, çok mala; zayıf kuzu, az mala ve güçlükle elde edilecek rızka işarettir. Bir kimsenin rüyada kızartılmış kuzu kebabı yediğini görmesi, evladının kazancını yemeye delâlet eder. Sığır kebabı görmek, korkan kimse için emniyet; hamile hanımı bulunan kişi için de erkek bir çocuğa delâlet eder. Rüyada kebap edilmiş dana eti yemek, yiyen kimse için, rızık ve bolluğa delâlet eder. Oğlak kebabı ise, onu yiyen için erkek çocuğa işarettir. Yine rüyada kebap edilmiş erkek deve görmek, erkek çocuk ile tâbir olunur. Bu sebeple rüyada erkek deve kebabı yiyen kişi, erkek bir çocuğa nail olur ve o çocuk büyüdüğünde baba onun kazancından yer... Bazı kere de kebap edilmiş erkek deve, korkudan emin olmaya delâlet eder. Rüyada kebap edilmiş erkek devenin kollarının kendisiyle konuştuğunu görmek, kudret ve kuvvete mâlik olmaya delâlet eder. Rüyada pişirilmiş veya kebap edilmiş kuş etleri görmek, zulüm ve hile ile bir kadın tarafından elde edilecek rızık ve mala alâmettir. Nablusî (rh.a.) demiştir ki Rüyada hayvanın kaburga tarafından yapılmış kebabı yemek, ağırlık ve insana isabet edecek üzüntüye işarettir. Kaburga tarafının kebabı, kadınla da tâbir olunur. Zira Hazret-i Havva, Hazret-i Adem'in sol tarafından yaratılmıştır. Rüyada bir hayvanın baş tarafından bedeninin yarısına kadar olan kısmın kebabını
görmek, kızlar ve hizmetçilere; yarıdan aşağı tarafı da, oğlanlara delâlet eder. Bir kimsenin rüyada kebap edilmiş veya pişirilmiş eti yediğini görmesi, zahmet ve meşakkatle kazanılacak rızka delâlet eder. Bazı kere de kebap rüyası, sıkıntıdan kurtulmak, düşmana zafer bulmak ve erkek bir çocuğun dünyaya gelmesine delâlet eder.
 KEBAPÇI Rüyada kebapçı görmek, hoca ve muallime delâlet eder. Bir kimsenin rüyada kebap almak için kebapçıya gittiğini görmesi, çocuğunu talim ve terbiye için bir hocaya vermesine delâlet eder. Kişinin rüyada kendisini kebapçı olmuş görmesi, zulüm ve müsadere yoluyla devlet mallarını zimmetine geçirmesine delâlet
eder.  Bazı kere de kebapçı görmek, yaraları ameliyat eden doktor ve tabibe işarettir. Yine kebapçı rüyası, ferahlığa, bekâr kimselerin evlenmesine, evlilerin yeni bir çocuğu olmasına delâlet eder.
 KEBAP ŞİŞİ Kişinin rüyada kebap şişi görmesi, devlet kapısında işinin görülmesine, hayır , rızık ve rahatlığa vasıta olmaya alâmettir. Yine kebap şişi, ev işlerini yürüten kimseye de delâlet eder.
 KEÇECİ Rüyada keçeciyi görmek, sabretmeye, azme ve işlerinde sağlam olmaya işarettir. Rüyada keçeciyi kendi yanında görmek, mala, rızık ve menfaata delâlet eder.
 KEÇİ Rüyada bir keçi bulduğunu veya ona mâlik olduğunu görmek, dünyada tedbir sahibi büyük bir adama delalet eder. Rüyada erkek oğlak görmek ve bulmak, bir çocuk ile tâbir olunur. Hazret-i Ali (r.a.) demiştir ki
“- Rüyada bir erkek oğlağı kulağından tutup hanesine çektiğini ve orada onu kesip etinden yediğini görmek, kırk sene fakirlikten beri olmaya delâlet eder." Rüyada dişi oğlak, kız evlada, erkek oğlak da erkek evlada işarettir. Rüyada birçok dişi oğlak otlattığını görmek, üzüntü, keder ve sıkıntıya delâlet eder. Rüyada keçi boynuzu görmek, hasta kimse için ölüme alâmettir. Bazı kere de keçi boynuzu görmek, yıkık duvara delâlet eder. Bazan da zenci ve hizmetçiye işarettir.
 KEÇİ KILI Rüyada keçi kılı görmek, az bir mala delâlet eder. Yine eti yenen hayvanların kılını görmek helâl mala, kılın uzunluğu, malın çokluğuna, kısalığı da azlığına delâlet eder. Eti yenilmez hayvanların kılını görmek de haram mal ile tâbir olunur.
 KEDER İnsanın rüyada kederlenmesi, üzüntüden sonra meydana gelecek sevince işarettir. Rüyada dost ve yaranlarını kederde görmek, o kişinin sıkıntıya ve kedere düşeceğine delâlet eder. Yine rüyada keder, dert ve üzerine alacağı bir işe delâlet eder. Bazı kere de keder, kederin tam tersi olarak sevince ve sürura alâmettir.
 KEDİ Kedi rüyası hizmetçi ile tâbir olunur. Bazı kere de kedi görmek şu şekilde tâbir edilir
a) Düşmanlık,
b) Hırsız,
c) Hüzün ve keder.
Kirmanî demiştir ki Rüyada bir kedi öldürdüğünü görmek, hırsızı yakalamaya ve ona galip gelmeye delâlet eder. Rüyada kedi ile kavga ettiğini ve kedinin kendisini tırmaladığını görmek, büyük bir hastalığa delâlet eder.
Bir kimsenin rüyada kedinin etinden veya yağından bir şey aldığını görmesi, hırsızın malından elde edilecek menfaata işaretrtir. Rüyada insanı kedinin ısırıp tırmalaması, uzun sürecek hastalığa alâmettir. Rüyada
kedi sattığını görmek, malını infak etmeye işarettir. Rüyada kendi evinin dişi kedisinin kendi sahibini ısırması, ev sahibinin rahat edeceği bir seneye delâlet eder. Yabani ve vahşi kedinin ısırması ve çokça zahmet vermesi,
rüya sahibinin eziyet ve meşakkat çekeceği şiddetli bir seneye işarettir. Kedi rüyasını şöyle de tâbir etmişlerdir
a) Zevce için cefa,
b) Evlat,
c) Düşmanlık,
d) Hırsızlık,
e) Zina ve vefasızlık,
f) Koğuculuk,
g) Feryat ve figan...
Nablusî demiştir ki Rüyada kedi görmek, zinadan meydana gelmiş ve yol üzerine atılmış bilinmeyen çocuğa delâlet eder. Bazı kere de kedi, söz ve şaka yapan, mânâsız ve akıl dışı söz söyleyerek, köçekler gibi oynayarak halka kendisini sevdirmeye çalışan bir adama delâlet eder. Bazı kere de rüyada kedi görmek, çocuğun terbiyesi hususunda çok hırslı olan kadına delâlet eder. Rüyada kedinin bir kimseyi tırmalaması veya kanını akıtması, yahut gözünü çıkarması, düşmanlığı açık olan bir düşman ile tâbir olunur. Bir kimsenin rüyada kedi olduğunu görmesi, hırsızlık ve kendisine fayda vermeyen şeylere geçirmeye delâlet eder...
 KEFAL BALIĞI Rüyada kefal balığı görmek, rızka, mala ve menfaata delâlet eder. Denizde kefal balığı tuttuğunu görmek, ele geçecek paraya işarettir.
 KEFALET Rüyada bir şeye kefil olduğunu görmek, rüya sahibinin o şeyi üzerine almasına işarettir. Rüyada hayırlı bir şey için kefil olduğunu görmek, hayırlı bir şeye yardım etmeye delâlet eder. Eğer kefil olunan şey haram mal ise, rüya sahibinin çoluk çocuğunun geçimi hakkında sıkıntı çekmesine ve fakirliğe düşmesine delâlet eder. Bazı kere de kefillik rüyası, uyanıkken yapılacak borca delâlet eder.
 KEFE Rüyada kefe görmek, işlerde adil olmaya ve dikkatli davranmaya delâlet eder.
 KEFEN Bir kimsenin rüyada ölülerin kefene sarıldığı gibi kefene sarıldığını görmesi, ecelin kapıda olduğuna delâlet eder. Kefen, avret yerini örtmeye de işarettir. Yine kefen rüyası, işlerini gizli tutmaya veya bekâr için dengi ve emsali olmaya bir kimseyle evlenmeye delâlet eder.
 KEFEN SOYUCU Rüyada kefen soyucuyu görmek, haram mala delâlet eder. Yine kefen soyucusunu görmek, her işe müdahale eden, ilimlerden, hazinelerden ve gizli işlerden bahseden bir kimseye delâlet eder. Bir kimsenin rüyada birçok kabri açtığını ve ölülere ilişmediğini görmesi, sıkıntı ve şiddetten kurtulmağa, müjde ve sevince nail olmaya delâlet eder.
 KEFİL OLMAK Rüyada bir Müslümana kefil olduğunu görmek, rızka ve Allahu Teâlâ'nın düşmanları üzerine galip gelmeye delâlet eder. Rüyada küçük bir çocuğa kefil olduğunu görmek, bir düşmana öğüt vermek ile tâbir
olunur. Yine rüyada bir insana kefil olmak, iyi bir rızıkla rızıklanmaya işarettir. Kefalet rüyası, gerek kefil ve gerekse kefil olunan kimse için bir işte sebat göstermeğe delâlet eder.
 KEHLE Rüyada kehle, yani bit görmek, bol kazanca ve menfaata delâlet eder.
 KEHRİBAR Rüyada kehribar görmek hastalık ile tâbir olunur. Rüyada elindeki kehribarı düşürüp zayi ettiğini görmek, hastalıktan şifa bulmaya işarettir. Rüyada bir kadının kehribardan gerdanlık taktığını görmesi, zengin ve fakat kötü huylu bir adamla evlenmesine delâlet eder. Tabii ki bu tâbir bekârlar için... Rüyada birçok kehribar aldığını veya birçok kehribara mâlik olduğunu görmek, zahmet ve meşakkatla para kazanmaya delâlet eder. Hasta bir kimsenin rüyada kehribarı kırdığını veya yaktığını görmesi, hastalıktan şifa bulmaya delâlet eder.
 KEKELEMEK Rüyada konuşurken kekelediğini görmek, fakih ve edip olmaya ve güzel konuşmaya delâlet eder. Bazan da bu rüya, düşmanlarına galip olmak ile tâbir edilir. Rüyada kekemeli konuşan bir kimseyi görmek, doğacak evlada işarettir. Çünkü çocuklar da ilk konuştukları zaman böyle konuşurlar.
 KEKİK Bir kimsenin rüyada kekik görmesi, üzüntü ve kedere delâlet eder.
 KEKLİK Rüyada dişi keklik görmek, hür temiz bir kadına veya sözü güzel bir adama işarettir. Keklik kuşu rüyası, güzel ve geçimsiz bir kadına delâlet eder. Kekliği, aldığını veya tuttuğunu görmek de bu kadınla evlenmeğe işarettir. Bir kimsenin rüyada birçok keklik kuşu avladığını görmesi, devlet reisine yakın birtakım adamlardan çok mal ve menfaat teminine delâlet eder. Yine keklik kuşları, kadınlara ve güler yüzlü insanlara alâmettir. Rüyada keklik etini yediğini görmek, yeni elbiselere delâlet eder ve o kimse elbiselere nail olur.
Kirmanî demiştir ki Rüyada keklik görmek, güzel zevceye ve güzel hizmetçiye delâlet eder. Bir keklik tuttuğunu gören, bir kadınla evlenir. Bir keklik satın aldığını görmek, bir hizmetçi almaya işarettir.
 KEL Rüyada kel olduğunu görmek, sermayesinin elden gitmesine ve insanlar arasında kötü görülmesine delâlet eder. Rüyada kel bir kadın görmek, kıtlık ve sıkıntıya işarettir.
 KELEBEK Rüyada kelebek görmek, sözü büyük, kendisi zayıf ve bayağı bir düşmana delâlet eder. Ziraatla uğraşan kimselerin kelebek görmesi, işsizlik, sıkıntı, şerli adamların ve kötü kadınların söz sahibi olmalarına delâlet eder. Bazı kere de kelebek görmek, dostluk ve sevgiye ve kendisini mahvedecek bir şeye  atmaya delâlet eder. Rüyada, lâmba, kandil ve mumdan uzakta kelebek görmek, hayırlarını sarfeden ve şerden kaçınan kimselere veya kısa ömürlü çocuğa delâlet eder. Kelebek görmek, erkek ve kadınların birbirleriyle yarış etmelerine ve resim sanatına düşkün olanlarına delâlet eder. Yine kelebek rüyası, zayıflık ve acizliğe alâmettir.
 KELLECİ Kişinin rüyada kelle satan adamı görmesi, kuyumcu gibi halkın sermayesini tasarruf eden kimseye işarettir. Bazı kere de kelleci görmek, ölüme veya sıkıntıya düşmeye delâlet eder. Rüyada kelleci görmek, şu şekilde de tâbir olunur
a) Alimlerin yok olması,
b) Baştaki adamların cimriliği,
c) Kıymetli ve şerefli reis.
Bazı kere de kelleci görmek, gerek saltanat ve gerek sanat ve tedbir ciheti ile halkın reisini kahredendir. Sultan ile de tâbir olunur.
 KELEPÇE Rüyada kelepçe görmek, münakaşa ve kavgaya işarettir. Kendi eline polis tarafından kelepçe takıldığını görmek, mahrumiyete ve çok zor işlere delâlet eder.
 KELİME-İ ŞEHADET Rüyada kelime-i şehadet getirdiğini ve Cenab-ı Hakk'ı zikrettiğini görmek, sevinç ve sürura, selâmete, hidayete, geniş ve helal rızka, üzüntü ve kederden kutulmaya delâlet eder.
 KEMAN Rüyada keman görmek veya keman sesi duymak, rütbe ve mevki sahibi birinden gelecek menfaata delâlet eder. Rüyada büyük bir zatın kendisine keman verdiğini görmek, müjdeli habere veya yüksek makama delâlet eder.
 KEMER Bir kimsenin rüyada kemer görmesi, çeyiz veya çocuk sahibi bir hanıma işarettir. Yine kemer rüyası, hizmetçi sahipleri için hizmetçilere ve bunlardan başkaları için de kemerin kıymeti miktarınca zinet ve mala delâlet eder. Ebu Saidü'l-Vaaz demiştir ki Rüyada kemer görmek, baba, amca, evlat, büyüklerden bir zat veya işlerinde muavenet göreceği bir kimse ile tâbir olunur. Rüyada bir kemeri sağ eli ile almak, yolculuğa, sol eliyle almak memuriyete delâlet eder. Murassa kemer görmek, büyük bir makama nailiyete işarettir. Rüyada kendisine bir kemer verildiğini görmek, üç veçhe ile tâbir olunur
a) Evlat,
b)Mal,
c) Uzun ömür.
Yine kişinin rüyada beline kemer bağladığını görmesi, hayırlı bir yolculuğa delâlet eder. Rüya sahibi o yolculukta izzet ve şerefe nail olur.
 KEMİK Rüyada kemik görmek, dört şekilde tâbir olunur
a) Din,
b) Mal,
c) Azamet,
d) İzzet...
Rüyada bir kırık kemiği bağlayıp sardığını görmek, kudret, şevket, izzet ve devlete delâlet eder. Rüyada kemiği kırdığını ve döverek un haline getirdiğini görmek, hayra, bir kavle göre de şerre delâlet eder. Ebu Saidü'l-Vaaz demiştir ki Rüyada bir insanın bütün kemiklerini görmek, sünnete ittibaya ve mala delâlet eder. Yine rüyada görülen insan ve hayvan kemikleri, mala delâlet eder...
 KENDİNİ BEĞENMEK Bir kimsenin rüyada kendini beğenmek halini görmesi, zulme işarettir. Çünkü benlik ve gurur en kötü huylardan biridir. Kendi nefsini beğenen de zalimdir. Dünyadan ahirete intikal etmiş bir kimsenin rüyada kendini beğendiğinin görülmesi, o zatın kıyamet gününde Allah'ın rahmetinden uzak olduğunun işaretidir. Yine rüyada kendisiyle veya zenginlik ve kuvvetiyle kendini beğendiğini görmek, başkalarına zulmetmek ile tâbir olunur.
 KENDİR Rüyada kendir otundan kınnap yaptığını görmek, uzun ömre ve dinde kuvvete delâlet eder. Yine üzerinde kınnaptan mamul bir şey görmek, sırat-ı müstakime sülük etmeye işarettir. Rüyada kendir ve bunun otunu görmek, helâl mala delâlet eder. Rüyada deve, at, inek v.s. kendirle ip yaptığını görmek, rızka ve düşmanı kahretmeye delâlet eder.
 KENE Kene rüyası, asaletsiz alçak düşman ile tâbir olunur. Rüyada kene toplayıp attığını görmek, malını yemek isteyen bir kimseyi def etmeye işarettir. Rüyada bir keneyi öldürdüğünü gören böyle bir düşmanı üzerine galip gelir ve onu kahreder. Denilmiştir ki Rüyada kene görmek, karnını haram ile dolduran bir adama delâlet eder. Çünkü kene sadece kan yer ve kan içer. (Kene Hayvanların etine yapışıp kanlarını emen bir küçük böcektir).
 KEP Rüyada yeni bir kep giydiğini görmek, yeni bir işe veya vazifeye delâlet eder.
 KEPÇE Kişinin rüyada kepçe görmesi, yiyecek, içecek ve malların harcanması ve sarfedilmesi kendisine havale edilen bir dairenin müdiresi veya âmiri olan bir kadına delâlet eder.
 KEPEK Rüyada kepek aldığını veya yediğini görmek, fakirliğe, geçim sıkıntısına, üzüntü ve kedere delâlet eder. Kepek satıcısını görmek, halkın kilerine, sadaka ve zekâtları gibi malları üzerine memur edilen kimseye delâlet eder.
 KERESTE Kereste rüyası, nifak ile tâbir olunur. Denilmiştir ki Rüyada kereste görmek, dininde nifak olan, dışı içinden iyi görünen bir kimseye işarettir. Yaş ağaç görmek, çocuğa delâlet eder. Keresteci rüyası da münafıklık ile tâbir edilir. Rüyada keresteciyi görmek, münafıkların reisine delâlet eder. Bazan da keresteci rüyası, mamur bir yeri görmeye alâmettir. Bazı kere de nifaka delâlet eder.
 KEREVİZ Rüyada kereviz görmek, devlet reisi tarafından erişecek helâl mala delâlet eder ve iyi bir zenginlikle yâd edilir. Bazı kere de kereviz görmek, sırların meydana çıkmasına ve amellerde riyaya, bazan da küfre delâlet eder.
 KERPETEN Rüyada kerpeten görmek, kuvvet ve izzete delâlet eder. Çünkü insan kerpetenle zor bir çiviyi yerinden söker. Rüyada kerpetenle ateşten bir şey çıkardığını görmek, hükümet tarafından gelecek menfaat ve faydaya delâlet eder. Rüyada elindeki kerpetenin zayi olduğunu görmek, zarar ve ziyan ile tâbir olunur.
Ebu Saidü'l-Vaaz demiştir ki Rüyada kerpeten görmek, devlet reisinin adamlarına ve büyük kimselere delâlet eder.
 KERPİÇ Kerpiç rüyası, rüya gören için bir maldır. Rüyada görülen her kerpiç, rüya sahibinin kadir ve miktarına göre, yüz veya bir, yahut on dirhem ile tâbir olunur. Rüyada henüz binaya konmamış kerpiç görmek mala; binaya konmuş kerpiç iyi amele ve dine delâlet eder. Kerpiç rüyası, hizmetçilere de şamildir. Rüyada binada olan kerpiçleri görmek, rüya sahibinin yakınlarına ve çocuklarına delâlet eder. Rüyada binadan bir kerpicin düşmesi, orada bulunan bir hastanın ölümüne veya orada meydana gelecek perişanlığa delâlet eder. Rüyada kendisinin kerpiç yaptığını görmek, mala, mülke ve rızka delâlet eder. Yine rüyada kerpiç yaptığını görmek, rüya sahibinin erkek çocuklarının çok olacağına alâmettir. Rüyada kerpiçten bir bina yaptığını görmek, halk üzerine reis olmaya alâmettir. Rüyada binada olmayan ve fakat bir yerde yığılı kerpiç görmek, altına delâlet eder. Bir kimsenin rüyada kerpiççiyi görmesi, o kerpicin miktarınca mal biriktiren bir adama delâlet eder. Rüyada kerpiç kesip kuruttuğunu görmek ve bir yere toplamak, mal biriktirmeye işarettir.
 KERTENKELE Rüyada kertenkele görmek, hastalık ile tâbir edilir ve rüya sahibi hasta olur. Denilmiştir ki Kertenkele, kötü ve mel'un bir kimsedir. Zira kertenkele sureti değişmiş olan şeylerdendir. Yine rüyada kertenkele görmek, halkın malına hile yapan bedevi bir araba delâlet eder. Bazı kere de kertenkele  kendisinden vahşet duyulan korkunç bir adama işarettir. Rüyada büyük kertenkele görmek, iş hususunda azimli ve sebatlı bir kimseye işarettir. Büyük kertenkele görmek, işsiz adam için çalışmaya, dinde fitneye veya
ateşe tapan bir kadına delâlet eder. Zira bu kertenkele güneş ile beraber meydana çıkar ve güneş batınca kendini gizler. Bazan da bu rüya, ölü üzerine ağlamaya ve ölünün meziyetlerini saymaya alâmettir. Rüyada alaca kertenkele görmek, fakirliğe, üzüntüye veya alçak, ahlâksız bir kimseye ve bir kavimden gelecek zararlara delâlet eder. Yine alaca kertenkele görmek, koğuculuk ve gammazlıkla halkın arasını bozan ve
onları fitneye sürükleyen kötü bir adama delâlet eder.
 KERVAN Rüyada kervan görmek, hayırlı işlere, ticaret hayatında başarıya ve yolculuğa delâlet eder.
Rüyada Mekke istikametinde giden Hac kervanını görmek, günahtan tevbeye, hidayete ve helâl rızka delâlet eder. Rüyada bir kervanın bulunduğu şehre girdiğini gören kimse, bir mirasa konar ve ondan menfaat sağlar.
 KESE Rüyada kese görmek, insanın vücudu ile tâbir olunur. Bu sebeple rüyada içi boş kese görmek, rüya sahibinin ölümüne alâmettir. Rüyada kese içinde altın ve gümüş görmek, nimet ve hayra, kesenin boş olduğunu görmek de iflasa delâlet eder. İbn-i Kesir demiştir ki Rüyada kese görmek, rüya sahibinin sırrına delâlet eder. Eğer kesenin içindekiler dökülürse, sırların meydana çıkmasına işarettir. Kesenin ağzının kapalı olması, sırların muhafazasına alâmettir. Rüyada belinde kese olduğunu görmek, rüya sahibinin hayatında istifade ettiği bir ilmin kendisinde bulunmasına delâlet eder. Eğer kesenin içindeki paralar sağlam ise, o ilim de doğru ve kurtarıcı bir ilimdir. Şayet paralar eski yırtık ve kırık iseler, o kişi ilim öğrenir, ama tekrar ders almaya ihtiyaç duyar. Rüyada kesesinin içinde ağaç kurdu olduğunu görmek, rüya sahibinin ölümüne delâlet eder. Kese görmek, insanın ihtiva ettiği şeye de işarettir. Bazı kere de kese sahibinin kalbine delâlet eder. Rüyada keseyi baş aşağı çevirip içinde bulunan paraları döktüğünü görmek, sırların açığa çıkmasına alâmettir.
 KESER Bir kimsenin rüyada keser görmesi, bulunduğu hal üzerinde devam etmesine alâmettir. Rüyada keser görmek, şu şekilde de tâbir olunur
a) Geçim,
b) Hizmetçi,
c) Çocuk,
d) Zevce tarafından gelecek rızık,
e) Fayda ve menfaat.
Bazı kere de keser görmek, malı kendi tarafına çekmeye ihtiraslı kimseye; uzun dilli ve kötü söz söyleyen şerli bir kadına delâlet eder. Keser, baştan çıkmış adamları terbiye eden zabıta memuruna da delâlet eder. Rüyada keserle bir ağaç yonduğunu görmek, yongalarının miktarı kadar para kazanmaya delâlet eder. Bazan da keser, bekârın evlenmesine, evlinin çocuğu olacağına işarettir.
 KESİLMİŞ ŞEYLER Rüyada kesilmiş bir şey görmek, dost, arkadaş ve çoluk çocuğundan ayrılmış ve uzak düşmüş kimsenin geri dönmesine ve kavuşmaya delâlet eder.Rüyada kesilmiş bir şeyin hastanın yanına getirildiğini görmek, o hastanın vefatına delâlet eder. Bazı kere de kesilmiş şey görmek, günah ve kötü işlerden ve haramlardan uzak kalmaya delâlet eder. Rüyada bir insanı kesip derisini yüzdüğünü görmek, bütün insanların gıybetini yapmaya delâlet eder.
 KESTANE Rüyada kestane görmek, sıhhat ve afiyete ve rızka delâlet eder. Yine kestane rüyası, cimri bir kimseden mal almaya işarettir. Rüyada kestane görmek veya yemek, ecnebi memleketlerinden mal almaya ve
ticarette bulunmaya delâlet eder. Bazı kerede kestane rüyası, vücudun sıhhat ve afiyette olmasına delâlet eder.
 KEŞKEK Bir kimsenin rüyada keşkek görmesi, üzüntü ve kedere işarettir. Hasta kişinin rüyada keşkek pişirdiğini görmesi, ecelin kapıda olduğuna delâlet eder. Rüyada birtakım askerlerin keşkek veya pişmiş kelle yediklerini görmek, askerler arasında çıkacak cenge ve ölümlere delâlet eder.
KEŞKKEÇİ Rüyada keşkekçiyi görmek, hiç de iyi değildir. Bu rüya, çok şerli ve boş söz söyleyen ve halkı aldatan bir kimseye işarettir. Rüyada kışın keşkek yapanı görmek, sabit ve devamlı olan faydalara ve helal olan rızıklara delâlet eder. Denilmiştir ki Keşkekçi, sultanın celladı ve geçimini cellatlıkla temin eden bir
kimsedir.
 KETEN Bir kimsenin rüyada keten giydiğini görmesi, helal ve iyi mala delâlet eder ve o kimse mal biriktirmeğe muvaffak olur. Keten görmek, rızık ve nimete de işarettir. Rüyada keten bitkisini söken adamı görmek, işleri bozmaya, yer değiştirmeye, söz götürüp getirmeye delâlet eder. Kişinin rüyada ketenciyi görmesi, zillete ve kadınlara düşkünlüğe alâmettir. Bazı kere de rüyada ketenciyi görmek, üzüntü, keder, sıkıntı ve meşakkate delâlet eder.
 KEVSER Kevser, Resûl-i Ekrem (s.a.v.) efendimize verilen büyük nimetlerden biridir. Bu sebeple rüyada Cennette bulunan kevserden su içtiğini görmek, şu şekilde tâbir olunur
a) İlim ve marifet,
b) Amel,
c) Güzel ve sağlam itikat,
d) Nebiyy-i Zîşan Efendimiz'in sünnetine ittiba...
Bir kâfirin rüyada kevser ırmağından su içtiğini görmesi, Müslüman olacağına ve hidayetine; günahkârın su içmesi, tevbeye ve Allahu Teâlâ'ya ilticaya delâlet eder. Yine rüyada kevserden içmek veya kevseri görmek, saliha bir hanıma, haram kazançtan helal kazanca intikale delâlet eder. Bazı kere de kevser rüyası, insanlar üzerine reis olmaya, düşmana galip gelmeye ve helâl rızka delâlet eder. Hasta kişinin rüyada kevserden içtiğini görmesi, şifa bulmaya ve sıkıntıdan kurtulmaya delâlet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder